Сърчаджиева с остри думи за баща си: Може да разбере много неща за мен

Алекс Сърчаджиева изрече много силни думи за баща си Йосиф Сърчаджиев, които не са първите, които актрисата споделя публично. Този път обаче, те не са упреци, а реалистичен поглед към взаимоотношенията им.

Известно на цяла България е, че големият актьор изоставя майката на Александра – покойната вече актриса Пепа Николова, когато Алекс е била само на годинка, припомня Шоу Блиц. За липсата на всякакви отношения с биологичния си баща, младата актриса разказва в своя моноспектакъл „На живо“.

„Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в публиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здраво стъпил човек на земята. Но ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен“, сподели наскоро Сърчаджиева в откровен разговор в „Преди обед“ по bTV.

Дъщеря ѝ София все още не е гледала представлението ѝ не защото не иска, а защото майка ѝ всячески се опитва да отложи този момент в бъдещето, когато тя ще е по-зряла. „Бях категорично против София да го гледа. Тя имаше толкова силна връзка с Иван. Виждам хората как се вълнуват от това, което разказвам. Затова знам, че много ще плаче за баща си. За крехките си 10 години толкова сълзи изплака, че искам занапред да плаче само от щастие“, добави Александра.

„На живо“ се радва на огромен успех из цялата страна, а наскоро голямо вълнение в Александра Сърчаджиева предизвикват двама големи в бранша – Цветана Манева и Мариус Куркински. „Във Варна ме глада Мариус, този гений. Аз не знаех, че ме гледа. И когато го видях, страшно се развълнувах. Той дойде, хвана ме за раменете и ми каза, че това, което правя, е революционно и не е предполагал, че актьор, не само от България, но и по света, може да направи подобно нещо. Гледа ме и голямата Цветана Манева – велика актриса. Тя ми каза, че създавам революция в българския театър и правя ново течение, наречено „Документален театър“. Каза ми, че дори не си давам сметка за това, което правя“, сподели още актрисата.

„Благодарна съм, че това нещо ми се случва. Преди представление не спя, в главата ми настава каша от емоции. Това е вид терапия за мен, но и терапия за публиката. Всеки припознава себе си, всеки открива някаква своя история – всички преминаваме през любов, загуба, деца, мъже, родители… Под сцената виждам много очи, които ме гледат с огромна любов. Благодаря“, завърши емоционално Сърчаджиева.

Previous post Евгения Джаферович потъна в скръб, дядо й си отишъл
Next post Кой има ядрени оръжия в Европа и къде са те?