Съдебни драми тресат семейството на Ваня Костова

Почти година след внезапната смърт на обичаната от поколения певица Ваня Костова съдебни драми разцепват семейството ѝ. Звездата от „Тоника“, която издъхна от инфаркт навръх Гергьовден миналата година, още приживе се бе поболяла от скандалите между единствения ѝ наследник Боян и снахата Стефания. След смъртта ѝ напрежението между тях е ескалирало и двамата са стигнали до съд, като водят дела за правата над общата им дъщеря Ванеса.

На първа инстанция те са били присъдени на майката, но Боян бил амбициран да обжалва решението, защото отсъдените му дни, в които да вижда щерка си, били крайно недостатъчни. Боян и Стефания се разделиха след 8-годишен съвместен живот с разправии още докато Ваня Костова бе между живите. Тогава тя зае страната на своя син и го приюти в своето жилище, след като с жена му се разведоха с гръм и трясък. Певицата твърдеше, че нейната бивша снаха я е наричала „вещица“, и се бе зарекла да пази всички изрезки от обидните интервюта на Стефания в медиите, за да ги покаже някой ден на внучката си. След краха на семейството всеки един от родителите искаше да поеме грижата за малката Ванеса и претендираше пред магистратите, че има по-добри условия от другия.

Стига се дотам, че Костова и синът ѝ искаха дори да сменят училищната паралелка на момиченцето без съгласието на майката. Очевидно смъртта ѝ не е потушила войната между бившите съпрузи, макар Боян да бе съсипан след трагедията. Двамата с майка му бяха особено близки. Бяха и тандем на сцената. „Аз бях благословен от Бог да ми даде най-грижовната майка, приятел, учител и партньор на сцената. Огромна е гордостта, честта и отговорността да бъда неин син. Дарбата да пее като ангел вдъхнови раждането на едни от най-красивите песни в българската популярна музика. Мама направи мен и Ванеса част от това вълшебство. Артисти, творци и певци като нея са истинско национално богатство. За моята майка да помогне на човек в беда беше привилегия, а не тежест. Нейната Любов и Светлина ще продължи да озарява сърцата ни. Обичам те, майче!“, изповяда се Боян Михайлов след загубата на Ваня.

Бившата снаха на певицата също има музикално образование. Красивата брюнетка е завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров“, а след това и НАТФИЗ. Известно време се подвизавала като водеща в телевизия СКАТ.

Макар че е наследил гласа и таланта на майка си, под натиска на Ваня Костова Боян завършил медицина и сега работи в столична болница. Запознал се със съпругата си Стефания съвсем случайно. Връзката им се развила скорострелно и един ден певицата разбрала, че трябва да стяга сватба едновременно с новината, че ще става баба. Бракът им бил безоблачен, но краткотраен, а Боян все още няма нова жена до себе си.

Previous post Злобни коментари засипаха Мария Игнатова заради визията ѝ
Next post Целият клас на Лили покойници, само двама живи я чакат на концерт в Кубрат