Съдебен изпълнител извади на тезгяха… кенеф

Бургаски съдебен изпълнител извади на публичен търг оборудвана хотелска тоалетна край морето. Санитарният възел е обявен за продажба от ЧСИ Таня Маджарова с начална цена от 1760 лева или приблизително за 900 евро.

WC-то се намира в малък семеен хотел на ул. „Странджа“ №34 в Китен, на метри от брега на морето. От публичната обява за продажбата става ясно, че тоалетната е извадена на тезгяха заради неразплатен дълг от собственика на хотелската сграда „Бг Вижън“ ЕООД към частно търговско дружество.

Тоалетната, която се намира в приземния етаж, е обособена като самостоятелен обект и има собствен идентификатор, поради което и няма законова пречка да бъде продадена отделно от хотела. Засега обаче кандидат-купувачи не са се явили. Новината за предстоящия търг на който ще се продава тоалетната вече е обиколила Китен и съседните курорти и местните хора с интерес очакват дали някой ще си купи WC.

В обявлението на ЧСИ е посочено, че извадения за публична продажба санитарен възел е с площ от 5 кв. м. Помещението е облицовано с гранитогрес и фаянс и е оборудвано с тоалетна чиния, мивка и душ. Оферти от потенциални кандидат-купувачи се събират до 28-ми март, а на следващия ден ще се проведе и търга. Тогава ще стане ясно дали хотелът ще остане без една от тоалетните си.