Събев: Разходите на БДЖ могат да паднат с 30% още тази година

„Загубите на БДЖ са 2021 г. са в рамките на 41 милиона лева“, каза министърът на транспорта Николай Събев в „Тази неделя“ по бТВ.

Той коментира, че цената на пътническия билет за влак може да се вдигне, само ако БДЖ предложи по-добро качество на услугата.

„Трябва да има интернет, трябва да са чисти вагоните, трябва да се спазва разписанието. Това е моментът, в който можем да продаваме и комбиниран билет“, каза още Събев.

Относно реклама на БДЖ по радиото, в която гражданите се призовават да не се качват или слизат от влаковете по време на движение, Събев коментира, че тя ще бъде спряна.

„Новото ръководство има конкретна задача – след месец и половина преглед, основната задача на това ръководство е заедно с нас да видим кой е моделът, който искаме да следваме и да видим каква е картата, с която да постигнем този модел“, каза Събев.

Той коментира, че е възможно да се намалят разходите на БДЖ с 30% още през тази година.

Относно полетите София – Скопие Събев коментира, че все още не са готови разчетите за разходите, като не е ясно колко ще струват. Първият демонстрационен полет ще бъде на 11 февруари.

Previous post Трагедия разтърси Неделино! Събират пари да приберат тялото на Слави от Германия
Next post Човекът на Хазарта в НС за назначението си: Аз не взимам пари, но едни 2000 лева…