Стоил, който преби до смърт баща си, остава в килията

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 40-годишния Стоил Терзиев, обвинен, че на 17 март т. г. е пребил до смърт баща си Антон.

Синът удрял възрастния мъж с юмруци и го ритал заради едно скъсано яке. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Апелативните магистрати приеха, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за голяма степен на съпричастност на Стоил Терзиев в извършване на деянието, в което е обвинен. Този извод се прави въз основа показанията на майката на обвиняемия – Димитрия, която е пряк очевидец на инцидента и нейна съседка.

Съдът прие, че към настоящия момент е неоснователна тезата на защитата, че причина за смъртта на пострадалия е свързана с проведените медицински манипулации в болницата. По делото е установено, че в резултат на нанесения побой на Антон Терзиев са били причинени множество тежки увреждания по тялото, включително и контузия на мозъка и нараняване, проникващо в черепната кухина.

Има опасност обвиняемият да извърши престъпление при друга по-лека мярка за неотклонение. Досега той е осъждан многократно, като последното наказание е изтърпял преди четири години.

Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.