Стефка Костадинова беше отличена със званието „Рицар на годината“

Стефка Костадинова беше отличена с престижното звание „Рицар на годината“. Орденът на рицарските тамплиери връчва този авторитетен приз за благородство и изключителни заслуги на граждански лица с принос към обществото, които са били пример в отстояването на християнските и рицарските ценности.

Специално при Стефка Костадинова бе изтъкнато, че високото отличие е „за изключителни заслуги и цялостен принос в утвърждаване авторитета на българската нация и в развитието на световния спорт“. По време на церемонията, иконата на родния спорт получи специални поздравления за това, че все още притежава световния рекорд в скока на височина, който повече 35 години е недостижим и поставя България на върха, предава БТА.

Стилната статуетка за „Рицар на годината“ бе връчена на Стефка Костадинова от Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България.

„Огромна благодарност за авторитетното признание, това отличие е сред най-ценните в живота ми. Не спирам да изтъквам, че моите постижения, рекорди и титли са успехи на целия български народ. Горда съм, че световният рекорд в скока на височина е български и ние като нация, способности и потенциал стоим на върха вече толкова години. Благодаря още веднъж, весели празници, бъдете здрави и силни,“ заяви световната рекордьорка в скока на височина и президент на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова при връчването на наградата, което по традиция се състоя на ежегодния коледен „Бал на Рицарите“ със специална церемония.

Previous post Меси: Не беше лесно, но искаме да радваме публиката
Next post От Нова година се очаква поскъпване на японските коли в цял свят