Стефан Янев: На следващите избори отиваме самостоятелно

„Ще се явим самостоятелно на тези избори и като видим гласуването, ще търсим варианти за коалиции вътре в парламента”. Това каза за предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Стефан Янев от „Български възход,” като уточни, че за това вероятно ще имат разговор тази седмица във вътрешно-политически план.

„По-скоро не”, бе отговорът му на въпрос възможно ли е коалирането на „Български възход” с „Възраждане”. Янев обаче подчерта, че няма червени линии и ще говорят с всички, зависи от ясно определените рамки и правила за взаимоотношения с партиите.

Той е категоричен, че пред „Български възход” не стоят въпросите дали България е част от ЕС и НАТО, защото сме в тях и е целесъобразно да бъдем. Според него позицията на страната ни за войната в Украйна не е адекватна.

Янев коментира и решението за изгонване на 70 руски дипломати от страната ни. По думите му е лесно да се сложат етикети, което е клише от дипломатическата практика и в превод означава „шпионаж“. „Дали е така, дали не е така, широката публика може би ще разбере на един по-късен етап, защото по ред причини тази информация не би трябвало да е обществено достояние. И в този случай ние нямаме голям избор, освен да вярваме на управляващите“, посочи Стефан Янев.

Според него, ако партиите погледнат българските интереси, няма да има нужда да се лепят с етикети дали са проамерикански, прокитайски, проевропейски или други, каза той.

„По отношение на партията, която създаваме, се използват такива клишета и е удобно да се правят внушения. Но ние създаваме тази партия, за да бъдем пробългарски“, категоричен бе Янев.

На въпрос дали България е въоръжавала Украйна по времето, когато той е бил служебен министър-председател, попита не е ли започнала войната през февруари тази година и каза, че всяко твърдение трябва да се подкрепя с факти.

Previous post Тошко Йорданов: Петков продължава да звъни на хора от партията
Next post Петър Волгин: Грандиозният провал на Кирил, Асен и Лена