Срам! Курсанти в академията на МВР обрали жертва с опрян в главата пистолет

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на 23-годишна възраст за извършен грабеж, съобщиха от държавното обвинение. Двамата мъже са студенти в Академията на МВР, пише „Труд“, позовавайки се на свои източници.

На 9 октомври миналата година около 22,40 часа в апартамент в столичния квартал „Кръстова вада“ обвиняемите К.И. и Л.И. и две неустановени до момента лица по делото се представили за служители на ГДБОП и отнели парична сума в размер на 9700 лева, лаптоп, настолен компютър с поставена допълнително видео карта, два външни хард диска, два мобилни телефона и 27 инчов монитор от Ф.М., като употребили сила за това – избутали пострадалия, повалили го на земята, сложили му белезници и го заплашили, като насочили пистолет срещу него.

К.И. и Л.И. бяха задържани с постановление на прокурор до 72 часа. Наблюдаващ прокурор поиска спрямо двамата да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че деянието е добре планирано и че има реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление и задържа под стража К.И. и Л.И.

Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Previous post Нашенски микробус помете кабинките на хърватско-унгарската граница
Next post Стефан Янев: Не ме бройте за човек на Радев, автономен съм!