Спецов подхвана „Лукойл Нефтохим“ след сигнал на Гошо Боеца

НАП е разпоредила проверка на „Лукойл Нефтохим Бургас“ след сигнала на БОЕЦ, съобщиха от гражданското сдружение.

„На 13.05.2022 г. БОЕЦ внесохме сигнал до ДАНС, НАП и премиера Кирил Петков за заплаха за националната сигурност и данъчни и финасови престъпления, извършени от ръководството на „Лукойл“ и политически лица. Щетите за хазната са в размер на милиарди. Изискваме незабавни действия и резултати от институциите. В отговор от ЦУ на НАП ни уведомяват, че сигнала ни е изпратен по компетентност до ТД „Големи данъкоплатци и осигурители” за „предприемане на съответните контролни действия”, пишат от сдружението.

„Сега очакваме действия и резултати от институциите. Това, че е образувана проверка е добре. И в същото време не означава нищо. Припомняме, че в НАП продължават проверките по сигналите на БОЕЦ срещу Пеевски и лицата свързани с Къщата в Барселона. За сега – резултати няма.

А точно това ни трябва – резултати! Припомняме, че са в ход и други десетки проверки по сигнали на БОЕЦ до различни институции – МВР, ДАНС, ВСС, ИВСС, Парламент, прокуратура, различни министерства.

Очакваме отговора и действията и на ДАНС, и на премиера Кирил Петков по отношение на „Лукойл“, категорични са от гражданското сдружение.

Previous post Любчо Нешков: Скопие подведе Петков, че е възможен компромис
Next post Официално посрещнаха мощите на Светите братя Кирил и Методий