Социалист: БСП си отива, флиртът с ГЕРБ ни идва в повече

У нас, в България, социалистическата партия си отива. На всички е ясно, убеден съм и аз като социалист второ поколение. С това партийно ръководство стигнахме дъното. В Евросъюза има силна левица, ядро от леви партии, към които само присъстваме. Ако европейците знаят, а те със сигурност знаят, какви скандали и какви противопоставяния има в БСП, едва ли биха ни взели за сериозна партия. То и ние тук, у нас, вече не се вземаме насериозно май.

Въпрос на време е да паднем под четирипроцентовата бариера и да се свърши. Провелата се наскоро среща между различни леви политици, изхвърлени от партията, които се обявяват за нов ляв блок, поне засега не показва, че се планира нещо ново, което да измести Столетницата и да ангажира вниманието на левия българин. Председателката на БСП иронично ги покани да се върнат там, откъдето са произлезли. Ми да беше поканила и Борисов и Костов, огромна част от герберите и старите увехнали седесари, нали всички от нашата партия тръгнаха към политиката. И забравеното величие Цецка Цачева преди време го каза, че е така.

Партийното ни ръководство преди година се сърдеше, когато ги причисляваха към партиите на статуквото. Сега решиха, че е по-добре да са статукво, отколкото нещо ново и си се върнаха там, където си бяха. Борисов ги нарича системни партии и на ръководителите ни май им харесва да са такива. Гласуването за председател на парламента и преработването на Изборния кодекс прилепи БСП плътно към ГЕРБ и ДПС.

В политиката знаем, че няма вечни врагове и вечни приятели. Възможни са всякакви обрати и коалиции. Но да се закачиш към партия като ГЕРБ, която буквално те бие под път и над път и почти е довела до унищожението ти – това не го разбираме ние, старите социалисти. Не разбрахме съюза с царя и царската партия, не подкрепихме целувката с Местан на Орлов мост, въздържани бяхме в коалицията с ДБ и ПП, но сега флиртът с герберите ни идва в повече. Затова и младите странят от лявата идея и ни се подиграват, затова и дългогодишните симпатизанти на лявото сме гневни на партийното ръководство и на лидерката. Нищо чудно един ден историята с това да ги запомни, като ликвидаторите на БСП.

Мнение на Кирил Недялков, Силистра

Previous post Щерката на Анахид Тачева профуква наследството ѝ
Next post Хиляди откази за помощи за отопление