Смяна на караула в София: Абитуриенти и седмокласници учат от вкъщи

Абитуриентите и седмокласниците в София ще учат онлайн, а не както досега в клас, съобщиха от МОН. От ведомството обявиха каква ще е ротацията в началото на втория срок.

В столицата учениците от I до VI клас, а също от VIII, IX и XI клас ще започнат втория срок присъствено. През цялата следваща седмица учениците от VII, X и XII клас ще имат онлайн занятия.

Решението е на столичната Регионална здравна инспекция заради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души, съобщиха МОН.

Присъственото обучение в софийските училища ще се провежда при тестване един път в седмицата. Осигурени са достатъчно щадящи тестове с проба от слюнка за цялата страна. В клас без тест могат да влязат всички ученици със зелен сертификат за ваксинация, за преболедуване или за наличие на антитела.

Дали обучението на ротация в София ще продължи и след 13 февруари, зависи от епидемичната обстановка и решението на СРЗИ, уточняват от образователното министерство.

МОН ще съобщи как ще учат и учениците в останалите области през следващата седмица веднага щом бъдат получени заповедите на съответните регионални здравни инспекции.

 

Previous post Министър Нинова: Експо 2020 Дубай е черна дупка, в която потънаха милиони
Next post Маслото по-скъпо от пържолата, продават го от 6 до 12 лева за пакетче