След 10 дни борба: Спасиха студентката, прободена с нож в главата в Бургас

22-годишната студентка от Бургас, която бе прободена с нож в главата от свой колега и едва не загуби живота си, е изведена от реанимацията и настанена в отделението по неврохирургия в държавната болница, съобщиха от здравното заведение.

Павлина В. бе приета в УМБАЛ Бургас в тежко състояние и с опасност за живота. Цялото острие на ножа било забито в главата й, в областта над лявото ухо, стърчала само дръжката. Бургаски медици извършиха серия спешни операции и успяха да я спасят. Освен в главата, студентката има прободна рана и в областта на белия дроб.

Извършителят Кирил Петров на 22 г. бе задържан в нощта на престъплението, 14 март, и от тогава е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.

В 14 ч днес той ще поиска по-лека мярка пред Апелативния съд.

Кървавият инцидент станал след парти в квартирата на Павлина в центъра на Бургас, в която тя живеела с 27-годишната си сестра. Когато купонът свършил гостите си тръгнали, с изключение на Кирил. Той останал да пренощува при сестрите, но около 4,30 ч. сутринта се събудил и започнал да закача колежката си от университета.

На помощ й се притекла каката, която също пострадала при мелето. Тя получила прорезна рана на ръката, съобщава 24 часа.

Previous post 12-годишно дете забременя и роди бебе край Пловдив
Next post Стрелецът Бейсим от Сърница „се размина“ с условна присъда