След нелепата смърт на жена: Сигнал за бомба във врачанската болница

Сигнал за бомба във врачанската болница. Той е подаден анонимно на спешния телефон, съобщава NOVA. Полицаи и представител на лечебното заведение са направили пълен оглед, дори и в отделенията под карантина. Взривно устройство не е открито.

Инцидентът се случва само ден, след като стана ясно, че 44-годишна жена е починала в лечебното заведение, след като е чакала 40 минути да бъде приета в спешното отделение.

Разтърсващо видео, качено от свидетел на случката във Фейсбук, показва как жената на регистратурата на болницата го пита мъжа на починалата какво е пила съпругата му и мъжът отговаря, че от два дни пие флудрекс, но през нощта се събудила и му казала, че едва диша. Докато притесненият човек се опитва да върне в съзнание съпругата си, чиято глава пада назад, жената от регистратура няколко пъти го пита за ЕГН-то, като в същото време най-спокойно разбърква кафето си, вместо да извика дежурния лекар.

Окръжна прокуратура-Враца се самосезира по случая. Деянието е квалифицирано по чл.123, ал. 1 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност. Тялото на жената ще бъде ексхумирано и ще се направи аутопсия, за да се уточни причината за смъртта й.