След кошмара: Семейството на Рейсян се готви да напусне страната

Семейството на 12-годишната Рейсян, която полицията издирваше часове наред в пловдивското село Болярино, има намерение да напусне страната. Това са споделили те пред разследващите. Заявили са също, че шестте им деца се отглеждат добре, каза на брифинг пред журналисти наблюдаващият прокурор по дело Костадин Паскалев, предаде „Марица“. Стана ясно, че бащата има придобит статут на временно пребиваващ, а майката е в процедура. Те, и по-специално майката, държи на версията, че Рейсян е била отвлечена.

„Извършена е съдебно-медицинска експертиза, която освидетелства състоянието на детето. Констатирани са две увреждания по тялото и по главата на детето. При така събраните доказателства, като не изключвам това да бъде променено в хода на разследването, става въпрос за извършено самонараняване. Обяснено е от него как е станало това, съвпада с констатираните телесни увреждания и с механизма на тяхното причиняване. С цел проверка на казаното по време на разпита, вчера беше извършен следствен експеримент на място, където детeто да покаже как са се случили нещата. Извършени са множество снимки и видеозапис“, каза Паскалев.

Прокурорът бе категоричен, че няма данни за намеса на трети човек, поне засега. Все още се установяват причините, накарали детето да избяга, да се скрие и да се самонарани.

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов благодари специално на двамата преводачи, които от началото съдействат за преодоляване на езиковата бариера. „Детето говори само някакъв диалект на сирийски, знае и няколко думи на английски. Трудно се комуникираше с него. Преводачите бяха междинно звено и помощта им е изключително ценна“, посочи той.

По думите му, мястото, на което е открита Рейсян, е било претърсвано многократно, включително и със следово куче, но детето се било скрило много добре.

Previous post Миролюба Бенатова: Защо никой не каза, че бащата е нотариус в Брезник?!
Next post Тъжно: Погребаха Георги Софкин в гроба на майка му, никой не го изпрати