Славчо Пеев тръгна с патерици, краката не го държат

Все по-зле с краката е ветеранът на Сатиричния театър Славчо Пеев. Актьорът вече не може да измине и метър, без до него да са патериците му. Краката му продължавали да отказват и да го предават въпреки сериозното лечение, на което той се подлага в последната половин година.

Заради ограничената си подвижност и невъзможността да стои дълго прав с огромна болка Пеев помолил шефа на Сатирата Калин Сърменов да го отстрани от двете постановки, в които има роли през настоящия театрален сезон, и да му намери достоен заместник. 83-годишният актьор не искал да се оттегля завинаги от сцената, но не знаел как ще се развие здравословното му положение и дали някога ще успее да се върне в театъра отново с пълни сили.

Проблемите му започнаха, след като прекара тежко Ковид-19 през миналата година, въпреки че се бе ваксинирал с две дози. „И след като се излекувах, усещам негативните отражения на болестта. Един ден почувствах силна режеща болка в десния крак. Реших, че ще отмине, но, уви, не стана така. До такава степен ме болеше, че не можех да стъпвам. С триста зора отидох на преглед. Лекарят каза, че проблемът се дължи на миналогодишната ми среща със заразата и вероятно ще го има още няколко месеца“, жалва се Славчо.

Първоначално смятал, че състоянието му не е толкова сериозно и го неглижирал, докато не стигнал по спешност до болница през май тази година. Тогава му назначили и лечение с инжекции, които му поставяли абсолютно всеки ден, но и те не дали очакваните от него резултати и проблемите с краката ставали все по-големи. Докато в началото успявал да ходи само с помощта на бастунчето, сега то изобщо не му вършело работа. Без патерица не излизал извън пределите на дома си, тъй като се притеснявал, че може да падне по разбитите столични тротоари и да се изпочупи целият.

Краката му омеквали внезапно и губел равновесие съвсем неочаквано, затова и вече избягвал да излиза съвсем сам по задачи и ограничил работните си срещи до минимум. Сега на Пеев му били назначени физиотерапия и рехабилитация, на които ходел по няколко пъти седмично, но за момента и те не давали кой знае какви резултати. Актьорът живее сам в столицата и се грижи за себе си без чужда помощ. Славчо има три брака и три развода зад гърба си. Баща е на син и дъщеря. Щерка му от години е в Лондон, където има адвокатска кантора, и рядко идва при баща си. Синът му пък също пробва късмета си в чужбина и дълго време бе свещеник, но от две години насам е захвърлил расото и работи във фирма за почистване в София.

Previous post Проф. Андрей Пантев: Депутатите боравят с 300 думи, обидно ми е да гледам парламента
Next post Кеца прибира 50 бона, Рачков взема 16 хиляди от хотел във Велинград