Скандалната Nexo ще плати $45 милиона на регулаторните органи в САЩ

Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи и ще прекрати нерегистрираното предлагане на крипто продукти. Това съобщи Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Според регулатора компанията не е регистрирала офертата и продажбата на своя продукт за кредитиране на крипто активи на дребно.

Nexo се съгласи да плати неустойка от 22,5 милиона долара и да прекрати своето нерегистрирано предложение и продажба на продукта на американски инвеститори, се посочва в решението. Създадената от българи компания се е съгласила да плати и допълнителни 22,5 милиона долара глоби за уреждане на подобни обвинения от други федерални регулаторни органи.

Уточнява се, че тя е започнала да предлага проблемния крипто продукт в САЩ през юни 2020 г. Той позволява на инвеститорите да предложат своите крипто активи на Nexo в замяна на обещанието на тя да им плати лихва.

„Обвинихме Nexo, че не е регистрирала своя продукт за крипто кредитиране на дребно, преди да го предложи на обществеността, заобикаляйки основните изисквания за прозрачност, предназначени да защитят инвеститорите“, каза председателят на SEC Гари Генслер.

В извънсъдебното споразумение Nexo не признава или отрича констатациите на агенцията. Компанията трябва да плати паричната санкция в рамките на 12 месеца.

С решението се слага край на проверките на американските регулатори на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.

Previous post Вижте внуците близнаци на президента Първанов
Next post С аплодисменти изпратиха Джина Лолобриджида в „църквата на художниците“