ТЕМИТЕ

Син резил! ДСБ има 0 депутати от София, кога ще си ходи ген. Атанасов?

Тъмносинята партия ДСБ понесе чудовищен погром в крепостта на жълтопаветничеството – самата столица. Партията на ген. Атанас Атанасов не успя да вкара нито един депутат в 48-ия парламент от София, което породи вълна от искания за оставка на председателя сред активистите.

Градският председател на ДСБ Бонка Василева също е на топа на устата, след като според съпартийците й дори не е организирала предизборен щаб. За сметка на това обаче му е назначила председател.

„Христо Иванов и „Зелените“ имаха отлична кампания, вложиха средства и време. А нашите спят. Генералчето и Марта Георгиева съсипаха партията“, оплаква се пред Lupa.bg председателят на една от районните организации на ДСБ.

Атанас Атанасов уж подаде оставка като председател на партията си „Демократи за силна България“ миналия ноември след слабия изборен резултат за 47-ия парламент.

„Въпреки положените усилия резултатът ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, каза тогава ген. Атанасов. Той свика Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство чак на следващата година, което обаче го преизбра.

Заради пируетите си и вкопчването във властта ген. Атанасов вече е наричан от съпартийците си Малката Корнелия.