Синът на починалата учителка Златина: Не си правете шеги с коронавируса!

Трагедия почерни Бургас. Обичаната детска учителка Златина Христова почина от вируса, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на сина й Мартин Христов. Златина Христова си отиде едва на 63 години. Издъхнала е вчера в интензивното отделение на УМБАЛ „Дева Мария“.

„Беше една от невярващите, не искаше да се ваксинира и ние уважихме нейното решение. За съжаление никой не е застрахован, призовавам всички да мислят разумно и да се имунизират. Да не си правят шега, вируса го има и е коварен“, казва през сълзи почерненият син.

Кошмарът за нея и семейството й е започнал още преди Нова година. Първоначално тя се е лекувала вкъщи, но състоянието й не се подобрявало. После е приета в болница. В продължение на месец се е борела за живота си в реанимацията на УМБАЛ „Дева Мария“, лекарите са направили всичко възможно да я спасят, но без резултат.

Преди една седмица пациентката е била интубирана. Учителката е била в рискова група – страдала е от хронична астма. Въпреки това обаче е била против имунизацията.

„Лекарите бдяха над нея денонощно, изключителни професионалисти. Лично собственикът на лечебното заведение г-н Семир Абу Мелих ни съдейства да бъде приета в интензивното отделение, за да може да бъде обгрижвана, тъй като имаше придружаващо заболяване. Въпреки грижите на медиците тя не успя да се пребори“, каза Мартин.

Златина Христова е отдала живота си на децата на Бургас. 30 години е главен учител на ЦДГ „Раковина“. Добре позната е не само в учителските, но и в политическите среди – от 2008 година е член на ПП ГЕРБ, била е председател на женската организация на партията на местно ниво, както и член на Клуб преподавател.

Previous post Кредитите още по-евтини, таксите обаче растат
Next post Близо 7000 на бунт срещу орязването на ваканцията