Симона Радева взимала по 2000 лв., за да прикрива Семерджиев?

По 2000 лева на месец е взимала Симона Радева за да осигурява чадър над Георги Семерджиев, твърди NOVA, позовавайки се на свои източници. Полицайката се е возила на колата на мъжа, убил две момичета след катастрофа на бул. Черни връх, а когато той бил спиран за проверка на пътя, тя показвала служебната си карта.

Преди часове от МВР съобщиха, че Радева е временно отстранена от длъжност заради нарушения на Етичния кодекс на ведомството. По непотвърдена информация дисциплинарното производство срещу нея е заради клипове с нейно участие, качени в мрежата. На някои от тях се вижда как тя размахва белезници. Наказанието може да се обжалва по административен ред.

Полицаи от 4 Районно управление пък ползвали безплатно услуги в автомивката на Семерджиев, пишат още от NOVA. В замяна му давали информация за това къде ще бъдат разполагани постове на пътни полицаи, както и за предстоящи проверки за наркоразпространение.

Камери за видеонаблюдение са заснели как Радева и двама служители на 4 РУ носят стълба, с помощта на която Семерджиев влязъл в апартамента си в минутите след жестоката катастрофа миналия вторник.

Източници на NOVA разкриват още, че през 2018 г. Семерджиев е бил задържан с около 10 кг дрога при спецакция.