Симеонов: Оградата не е плет или стобор, ще сезирам прокуратурата за безстопанственост

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще сезира прокуратурата за безстопанственост по отношение на оградата по границата с Турция.

В „Денят започва с Георги Любенов“ Симеонов заяви, че зад критиките срещу съоръжението се крие опит за прикриване на престъпление по служба, а именно – безстопанственост и неизпълнение на задълженията по поддръжка на преградата. Според лидерът на НФБС отговорност за състоянието на съоръжението носят президентът Румен Радев и бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Не мога да търпя хора, които не са стъпили там, някакви палячовци, да говорят, че това било плет или стобор и то с политически цели. Ами извинявайте, ама с това съоръжeние България трябва да се гордее. Това е постижение, което ми е коствало години и много нерви. България трябва да се гордее с оградата и да я поддържа, защото външни лидери идваха и се възхищаваха и цъкаха с език каква стабилна преграда имаме срещу потенциалната мигрантска вълна“, заяви Симеонов.

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.

Идеята да се изгради оградата с Турция беше по предложение на НФСБ и Валери Симеонов, докато беше вицепремиер в кабинета на ГЕРБ.

Previous post Салатата ни още по-солена, пилешкото, захарта и кашкавала полетяха нагоре
Next post Николай Василев: Няма нужда от нов бюджет, а харчовете да са по-малко