Семейството на загиналата операторка съди Алек Болдуин

Семейството на оператора Галина Хътчинс, застреляна от Алек Болдуин на снимачната площадка на филма „Ръжда“ съди американския актьор, като претендира за „значително“ обезщетение за нелепата ѝ смърт.

Болдуин е държал пистолет „Колт“ по време на репетиция за уестърна в Ню Мексико през октомври, когато изстрелва боен патрон и убива Хътчинс.

На пресконференция адвокатът Брайън Паниш твърди, че „безразсъдното поведение и мерките за намаляване на разходите“ от страна на Болдуин и другите продуценти на филма са довели до смъртта на Хътчинс.

Адвокатът, представляващ съпруга на Хътчинс Матю и сина ѝ Андрюс, представи и списък с „поне 15 индустриални стандарта“, които според него продуцентите са пренебрегнали на снимачната площадка.

Сред тях са неизползването на реквизитен пистолет вместо истинско оръжие, липсата на лица, квалифицирани да боравят с оръжие на снимачната площадка по време на снимките, и липсата на защитно оборудване за екипа.

Паниш също така твърди, че Болдуин е „отказал обучение” за употребата на оръжие. Той представи 3D анимирана реконструкция на стрелбата.

Искът е подаден в Ню Мексико, където е станал инцидентът.

Запитан за размера на обезщетението, което семейството ще търси, Паниш каза: „Смятаме, че то ще бъде значително.“

Съдебният иск на семейството е последният от множеството граждански производства във връзка с фаталната стрелба.

Previous post 14-годишният Исус Христов намери портмоне и го върна в полицията – живее без ток
Next post Джоуи от „Приятели“ отново остана без жена