Селянин с „Голф“-че се напи в града и… плаща сметка от 54 бона

Жител на чернооченско село се напи посред бял ден в Кърджали, след това реши да се прибере в родното място с „Фолксваген Голф“ и… сега ще плаща сметка от 54 012 лева. Това е сумата, която съдът определи за нанесените от мъжа щети, след предизвикана от него катастрофа в пътния участък между Калинка и КПП „Чилик“.

Инцидентът стана през юли 2019 година. Тогава 48-годишен с „Фолксваген“ навлиза в насрещната лента и блъска „Ифинити“, като вследствие на удара са нанесени значителни материални щети. Виновният шофьор щял да превърти дрегера, като алкохолната му проба отчела 2,47 промила. Произшествието станало в 15 часа. Поради блокираното движение и образуваните колони в участъка със завои, 30 минути по-късно там възниква друга, верижна катастрофа.

Застрахователна компания изплатила 54 154 лева обезщетение за щетите по лекия автомобил „Инфинити“ по силата на сключено „Каско“. Поради тоталното увреждане на колата, тя била продадена на лицензирана автоморга, предава 24rodopi.

Повече от три години по-късно застрахователят осъди виновния водач да заплати щетите, тъй като застраховката му „Гражданска отговорност“ била сключена със същата компания.

Съдът в Кърджали определи виновният да плати 49 404 лева, както и 4 608 лева разноски по делото.

Previous post Погребват Анахид Тачева при мъжа ѝ в Америка
Next post Късмет! Благоевградски бизнесмен загуби 35 бона, жена с джип ги намери