Свиленски: БСП катастрофира, но Зарков избърза с кандидатурата си

„Резултатите на БСП бяха катастрофални, това не се заличава с минаване на времето. Корнелия Нинова пое отговорност, но делегатите трябваше да разграничат това кой доколко е отговорен. Прецениха, че по-правилното решение за БСП и България е оставката да не бъде приемана. Всички усилия на партията ще бъдат съсредоточени в управление на държавата“. Това заяви председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски пред NOVA NEWS.

По думите му отговорността е основно на ръководството, но е и колективна. За него Крум Зарков е избързал с обявяването си за кандидат за председател на БСП.

„Мандатът на Нинова изтича след 2,5 години. Разликата между Добрев и Зарков е голяма и няма как да се повтори случилото се, тъй като няма нарушение на устава“ посочи той. И допълни, че ще бъде предложено комбинирано гласуване – машинно и на хартия.

„Беше грешка да има само машинен вот, тъй като мнозина изпитаха затруднения и затова избирателната активност беше ниска“, подчерта Свиленски.

Той смята, че кампаниите на БСП и на Радев са си помогнали, за да постигнат резултатите, които имат сега.

„Съпротивата от страна на ГЕРБ и ДПС за намаляване на състава на КЕВР показа, че това решение е правилно. Над 20 млрд. лева в новия бюджет са заложени за социални политики, така нашите планове ще бъдат реализирани“, коментира още той.

Previous post Емилия крие клип за 300 бона с Денис Теофиков, очаква да чупи рекорди
Next post Костадинов: Членството ни в ЕС не отговаря на националния ни интерес