Световните знаменитости: Бездомното куче пред НС и котаракът Лари от „Даунинг стрийт“

Британски премиери идват и си отиват, но котаракът Лари остава на „Даунинг стрийт“ №10, а у нас едно бездомно куче се превърна в кандидат-депутат и дори в претендент за председателския пост в парламента. И докато политиците трупат все повече негативи, животинките се радват на все по-голяма популярност.

На Острова в резиденцията на премиерите на „Даунинг стрийт“ 15-годишният котарак от порода таби посрещна и изпрати министър-председателите Дейвид Камерън, Тереза Мей, Борис Джонсън и Лиз Тръс, която вчера хвърли оставка след само 45 дни на поста. Зевзеци моментално се възползваха от този факт и решиха да се пошегуват с политическата обстановка във Великобритания.

„Кралят ме помоли да стана министър-председател, защото тази глупост продължи достатъчно дълго“, се казва в неофициален профил на котарака Лари в Twitter. Дългият мандат на Лари пред портите на премиерската резиденция му спечели огромен брой последователи сред британските граждани, въпреки че през годините котаракът често е критикуван, като например през 2019 г., когато удължи престоя на американския президент Доналд Тръмп, след като задряма върху правителствената лимузина.

Рейтингът на Лари обаче скочи до небето, когато бе забелязан да преследва лисица доста по-голяма от мишките, които обикновено лови, уточнява Телеграф.

Мандатът на Лари започна на 15 февруари 2011 г., след като телевизионни екипи заснеха плъх, на входа на премиерската резиденция. С указ на правителството котаракът беше осиновен от приют и назначен за главен ловец на мишки в Обединеното кралство. И докато британската общност очаква да стане ясна новата самоличност на новия министър-председател, Лари се зарича да остане на поста си възможно най-дълго.

„Много граждани питат дали Лиз Тръс или Джереми Хънт ще се задържат на поста – аз ще бъда тук дълго, след като и двамата си отидат“, заявява Лари в своя измислен профил в мрежата.

На родна земя кучето без име, известно просто като бездомно, продължава да гастролира из интернет и да печели все по-голяма слава и признание.

Множество забавни колажи се завъртяха за три дни, откакто сладкото животинче марширува заедно с гвардейците по жълтите павета, разходи се по червения килим и чинно изчака новите депутати да дойдат на работа.

Бездомното куче вече бе предложено за 241-ви депутат в Народното събрание и дори за председател на 48-я парламент, като феновете му изтъкнаха неговите добродетели. На всички в мрежата вече стана ясно, че кученцето е диалогична личност, може да бъде обединител и е готово да компромиси.

Дали службата му на парадния вход на Народното събрание ще продължи по-дълго от мандата на депутатите в 48-ото Народно събрание – развръзката предстои.

Previous post Дeфицитът в бюджeтa пpeз 2023 г. – ĸoлĸoтo пeнcиитe зa дeвeт мeceцa
Next post След избора на Вежди: Задава ли се нова четворна коалиция?!