Свалиха Ути от самолета, 5 мин. не стигали за валидна ваксинация

Служителите на летището в Мадрид са свалили прочутия тв готвач Ути Бъчваров от борда на самолета за Монтевидео, казва пред „Телеграф“ самият той.

Чиновниците стриктно спазили правилника и не го допуснали да продължи пътя си, въпреки че му оставали точно 5 минути, за да му бъде валидна ваксинацията. Полетът до столицата на Уругвай е в 23,55 ч, на 13-ия ден от имунизирането, а валидността се води точно от 14-ия ден.

Летищните власти хич не се церемонили и го оставили без багаж в чакалнята в един часа през нощта. По процедура трябвало да си направи отново PCR тест, за да валидира ваксинацията си.

„Изкарах цяло денонощие на летището и малко по-късно ще летя над океана“, заяви с облекчение вчера в късния следобед Бъчваров.

Ути дълго и старателно подготвя пътешествието си до Аржентина и Уругвай. Южна Америка е мечтана кулинарна дестинация за „най-вкусно говорещия“ кулинар, както някои негови фенове го наричат. Бъчваров уважава правилата, но не може да си обясни „бюрократичните щуротии“, които едва не провалиха пътуването му.

Пътешествието е един от големите подаръци, които иска да направи на себе си. По този начин ще отбележи и юбилей – 25 години на екран и над 5000 епизода на „Бързо, лесно, вкусно“. Има ясен план как да направи приключението си още по-паметно.

Смята да се наслади на всички деликатеси в Буенос Айрес, да опита най-големите аржентински стекове, докато отпива от легендарните вина на Аржентина, да види водопадите Игуасy.

Ути е пропътувал голяма част от света. Бил е в Сибир, Камчатка, Екваториална Африка, Аляска… Но именно Южна Америка е мечтата, която дълго време си е обещавал, че ще сбъдне.

Одисеята с пътуването му го кара да се чувства неловко, защото от началото на пандемията е на мнение, че ваксината е път към свободата.

„Аз съм хипохондрик. Непрекъснато се следя. По-скоро се имунизирах, защото ми писна да не мога да правя неща, които обичам”, споделя неотдавна топготвачът пред NOVA.

През 2020-а Ути преболедува инфекцията, но не се колеба да си постави и ваксина. Оказа се, че е страдал от постковид усложнения – имал проблеми със сърцето и често вдигал кръвно.

Previous post Георг Георгиев: Имаме просто един усмихнат премиер
Next post „Теленор“ сменя името си на Yettel от март