Сачева: Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак я има

ГЕРБ-СДС нямат никаква причина да отстъпват от това да реализират първия мандат, затова ще се опитат да започнат разговори по политики. Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак я има. Това заяви народният представител Деница Сачева по Нова ТВ.

„Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-бързо партиите започнат да водят диалог, за да решават проблемите, толкова по-добре”, заяви Сачева.

Тя обясни, че на закритата част от консултациите при президента, са обсъдени някои аспекти от бюджета.

„Дали ние ще участваме в управлението на държавата, го решават избирателите, а не президентът или политическите ни опоненти”, каза Сачева. И допълни, че на разговорите с президента са му напомнили, че той е участвал в създаването на това, което днес не харесвал.

„Многократно сме апелирали към това да разговаряме с институциите и останалите партии. Диалог не значи безкритичност”, продължи Сачева. Затова и от ГЕРБ ще се опитат да започнат разговори и диалог по конкретни теми.

„Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак е опция. Мислили сме го това, защото го дължим на избирателите. Персонален състав не е мислен, но ако се стигне до това, ще бъдат излъчени ярки личности”, продължи Сачева.

„Чисто математически правителство без ГЕРБ не може да има. Ние сме тези, които правим компромиси, правим постъпки, правим опити, с контактна група, с отстъпки, компромиси. Най-важните неща са националните приоритети и политиките, които има да реализираме, каза още Сачева.

„Не обсъждаме други варианти, преди да изчерпим вариантите с първия мандат”, каза още Сачева.

Previous post Радомир Чолаков: Видя се, че в кризисна ситуация партиите могат да намират общ език
Next post Красимир Манов: Гориво за АЕЦ “Козлодуй” има за 2 години напред