Сандов: Стефан Янев продаде душата си, за да бъде в парламента

От „Продължаваме промяната“ предпочитат да се явят без обединение с „Демократична България“ на тези избори.

„Ние протегнахме ръка, като нашата гледна точка беше, че така бихме могли да претендираме доста по-категорично за първото място в изборите и за възможността първи да съставим правителство. „Продължаваме промяната“ направиха свое собствено социологическо проучване и онова, което беше като техен аргумент, за да предпочитат самостоятелно явяване, е че поотделно можем да направим по-добър резултат и след това да търсим следизборна коалиция. Не са отрязани пътища помежду ни. Няма някакво отдалечаване“, коментира бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов от ДБ в „България сутрин“.

Той посочи, че има някои разлики в програмите им, които е възможно да привлекат поотделно повече гласоподаватели. Според него на последните избори „Демократична България“ е стигнала до минимума си заради появата на „Продължаваме промяната“ и грешки в кампанията, които трябва да бъдат изчистени на тези избори.

„От принципна гледна точка няма какво да променим. Ще разказваме, че сме били изключителни последователни. Ще можем да разказваме вече, че ние можем да управляваме, а не просто да бъдем в опозиция. Ще променим някои неща в организационен план за по-добра координация и комуникация на нашите послания. Комуникационно ние трябва да затвърждаваме нашите послания през погледа, който имахме от другата страна и чрез волята, с която успяхме да реализираме доста от нашите намерения“, каза още Сандов пред Bulgaria ON AIR.

„Надеждата ни е да имаме 121 депутати с „Продължаваме промяната“ след изборите. Ако това не е възможно, то БСП са един от възможните коалиционни партньори. Може би някои от по-малките регистрирани субекти, които ако минат бариерата, може да търсим сътрудничество. Надявам се, че „Ние идваме“ също ще успеят да преодолеят бариерата. Ние имаме много пресечни точки с тях – борбата срещу корупцията, съдебната реформа и ценностите за устойчиво развитие на страната ни. Можем да намерим добра основа за партньорство, ако те успеят да преодолеят бариерата“, обясни бившият министър на околната среда и водите.

Според него партията на Стефан Янев няма да успее да прекрачи бариерата за влизане в НС. Той отбеляза, че от „Демократична България“ имат много сериозен проблем с „Български възход“. Сандов изтъкна, че Янев е продал душата си, само и само да бъде в парламента, и то на хора, които дирижират политическия пейзаж в България през различни партии.

„Ние подсигурихме много възможности за гарантиране на енергийните доставки за най-тежките месеци. Включително имаше сценарий при изцяло липса на руски газ и проблеми с по-големите енергийни мощности. Много сериозен проблем нямаше да има. Служебното правителство ще прави нов опит да договаря краткосрочно доставки на газ. Вероятно това ще се случи, просто на по-висока цена. За мен е грешка. Ако ние бяхме подписали онзи договор, щяхме да бъдем упреквани, че тенденциозно сме избрали търговец от САЩ“, смята гостът.

„Демократична България“ обжалва пред Върховния административен съд решение на Централната избирателна комисия за организацията на машинното гласуване.

Сандов отбеляза, че за гарантирането на прозрачност в изборния процес е необходимо кодът на машините да бъде отворен, което не дава възможност за манипулация на изборните резултати, а за сравнение дали тези машини функционират по начина, по който би трябвало.

Previous post Сексманиак преследва Мис Силикон, иска да й лиже краката (чат)
Next post Георг Георгиев: Кризата сега е по-тежка от тази през 90-те