Садизъм: Откриха оковано куче край София

Нов случай на жестокост към животни. Оковано куче е държано вързано на столичното Околовръстно шосе със седмици, съобщи бТВ.

За първи път то е забелязано на 21 декември миналата година от случайно минаваща жена. Тя му занесла храна, но не подала сигнал до институциите. Животното е открито на 18 януари от общинската служба „Екоравновесие“, а полицията разследва случая.

Мартин Янчев се отзовава на сигнал от негова близка за завързано с карабинери и вериги куче и му разказва, че то е малтретирано в продължение на седмици. На мястото има следи, които показват, че най-вероятно и други животни са връзвани.

След като отива на място, Мартин не намира кучето, но вижда средата, в която животното е било завързано.

„В момента, в който дойдохме да окажем първа помощ заедно с екип на „Четири лапи“ от „Екоравновесие“ вече го бяха развързали и го бяха взели. Странното е, че по принцип това е държавна институция, която би могла да подаде сигнал до 112 за това изключително тежко зверство. Такъв сигнал обаче не е подаден“, разказва Мартин.

Заради съмненията си той отива в близкото районно на полицията и сам дава показания. Надява се да научи повече за случая.

„Сигнал до 112 за подобно зверство не е постъпвал. Те са взели веществените доказателства, в случая синджирите и карабинерите. Кучето е прибрано в „Екоравновесие“, допълва Мартин. Той разказва още, че кучето е било вързано от 20 декември.

От наша страна уведомихме 8-мо Районно управление, на територията на което се е случило и информацията, че не са подали сигнал в полицията не е вярна, казват от „Екоравновесие“.

Образуване е преписка. В момента за кучето се полагат специални грижи във ветеринарна клиника. Проявява агресия и се страхува от хората, разказват ветеринарите. След като се възстанови, ще се търси приемен дом.

Previous post Каракачанов: Ходенето на крака в Северна Македония беше грешка
Next post Даниел Митов: Премиерът дължи много отговори за Скопие