Руслан Мъйнов трепери за семейството си в Украйна

Докато Руслан Мъйнов забавлява публиката в шоуто „Като две капки вода“, семейството му изживява ужаса в Украйна от първо лице. Актьорът признава, че се чувства изплашен за майка си и сестра си, които живеят насред размириците. „Много съм притеснен за обстановката в Украйна. Майка ми е там, семейството на сестра ми също. Страх ме е“, казва комикът.

Въпреки че от години живее в София, за бесарабския българин Украйна си остава родното му място. „Положението в страната е наистина сериозно. Затова и не искам да говоря много по темата. Толкова невинно избити хора не могат да се коментират ей така. Едно е да говоря за театър, друго за обстановката там, предпочитам да мълча“, казва актьорът. Според него политиците са тези, които трябва да намерят изход от кризата, без да има пострадали невинни хора. Той споделя, че многократно е молил роднините и приятелите си да ги прибере в България, но те отказвали.

Роден през 1976 г. в Украйна, Руслан Мъйнов идва в България през 1994 г. След като завършва НАТФИЗ, стартира кариерата си в телевизионното шоу „Хъшове“, продължава я в „Шоуто на Слави“ и „Господари на ефира“. От 2007 г. е част от екипа на „Комиците“. Прибира се в родния си дом за по седмица годишно, защото няма достатъчно време, но майка му и сестра му идват по-често на гости в България. Кака му, която е с 4 години по-голяма от него, има две деца и живее със семейството си в малко градче в непосредствена близост до столицата на Украйна – Киев.

Когато Руслан решава да емигрира в България, го направил с ясната мисъл да остане тук, а не просто да завърши висше образование. „Аз съм бесарабски българин. В Украйна има официално над 200 000 души, които се самоопределят като българи. А има и такива, които въз основа на съвместни бракове си имат и тази кръв. Така че аз съм такъв, израснал съм с песните на баба ми, дядо ми, баща ми пееше български песни. По селата хората говорят само на български. Руският за тях се говореше само ако се налага, с голямо напрежение. Така че имах голямо желание да дойда в България“, разказва Руслан.

В Украйна той вече е водил и своята приятелка Анелия Луцинова, с която все още нямат брак. Именно благодарение на нея Мъйнов претърпя шокираща трансформация и се втали до неузнаваемост. Анелия е колежка на Руслан и ги събира първо професията и сцената на пpeдaвaнeтo „Koмицитe“. Maĸap в нaчaлoтo дa нe ce харесали от пръв поглед, c тeчeниe нa вpeмeтo oтнoшeниятa им cтaвaт вce пo-cepиoзни, докато двамата не заживяват на семейни начала. Връзката им е обществено достояние, но комикът и досега предпочита да не говори за жената до себе си публично.

Previous post Нинова към кабинета: Да обявим форсмажор заради войната
Next post Троянският проход блокиран от 3-метрови преспи