Румен Радев в словото си: Хората потвърдиха пътя, а от нас се иска да го положим

Ще бдя страната да не се отклони от пътя. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на церемонията по встъпването си в длъжност начело на Дондуков 2 за втори мандат. Тя се проведе на площад „Св. Александър Невски“.

Напомни, че преди 5 г. помни лицата на хората, когато за първи път е приел строя. „Надеждата ни бе обща“, каза той и добави, че първият мандат минал в изтощителна война. 5 години посветили на битката за законност и за обединение, въпреки че бил упрекван, че разединявал обществото.

„Победихме с общи усилия и върнахме на хората честните избори, а на НС да реформира управленския модел“, каза Радев.

Ще бдя страната да не се отклони от пътя, каза той и обеща да следи за суверенитета и законността. По думите му ни чакат още изпитания.

„Хората потвърдиха пътя, а от нас се иска да го положим“, каза Радев. Според него може да постигнем целите си само ако обществото остане цяло и единно в желанието си за промяна.

Напомни, че за него не е важно колко ще е президент, а какъв държавен глава ще е. Затова ще продължи да бъде президент на всички граждани, независимо от партийната им принадлежност и религия. „Заедно ще продължим да градим свободна, просперираща и модерна държава“, заключи Радев.

Преди това той прие почетния строй на представителните части на Българската армия.

След словото на Радев гвардейският представителен духов оркестър изпълни химна на България. Държавният главаположи венец и отдаде почит на загиналите за свободата на България пред Паметника на Незнайния воин. 21 артилерийски салюта пък ще отбележат началото на втория мандат на Радев.