Реал счупи всички рекорди с договор за умопомрачителна сума

Реал Мадрид счупи всички рекорди за спонсорски договор в истолията на спорта. Испанският гранд сключи 25-годишен контракт с американската компания за спорт и събития „Legends“, която ще внася около 400 милиона евро годишно или общо 10 милиарда евро за клуба за провеждане на различни събития на новия „Сантиаго Бернабеу“, съобщава „Voz Populi“.

Мадридският клуб дава 20 процента от експлоатацията на стадиона на гореспоменатата компания, номер едно в сектора и която вече отговаря за някои търговски аспекти на мадридското съоръжение. Новият стадион в Мадрид е подготвен така, че освен първият отбор на футболния клуб, да може да се използва от женския отбор и баскетбола.

Спортът няма да бъде единственото забавление на „Бернабеу“, тъй като се обмисля използването за концерти и всякакви събития поради капацитета за парцелиране, който ще има стадионът, който се очаква да бъде завършен през първите месеци на 2023 г.

Така Реал в движение не само оформя архитектурно новия си стадион, но и вече работи по икономическата възвръщаемост на инвестицията.

Обновяването на „Бернабеу“ ще глътне 800-900 милиона евро, сума, която от белия клуб не се съмняват, че ще възвърнат на пълни обороти с работата на стадиона, който ще работи 300 дни в годината.

Концерти, конгреси, спортни събития от всякакъв вид извън футбола, плюс редица ресторанти и заведения за нощен живот, които имат за цел да превърнат „Бернабеу“ в един от основните развлекателни центрове в града.

Алеята, която ще заобикаля целия стадион, ще се превърне в едно от бижутата на съоръжението и на Мадрид, с ресторанти на прочути готвачи.

Previous post И най-богатата държава продава къщи по 1 франк
Next post Citroen се отказва от градския си мъник С1