Рашков към депутат: Прост полицай от Стара Загора няма да ме учи на право

„Не ме апострофирайте, ако обичате, Вие не сте юрист и не ги разбирате тези неща. Вие сте един полицай от тецовете в ТЕЦ „Марица“, Стара Загора. Какво ще ме учите Вие на право. Вие няма да ме учите мен на право и още по-малко на процес“. Така вътрешният министър Бойко Рашков изригна срещу реплика, отправена към него от старозагорския депутат от ГЕРБ Маноил Манeв.

Грозната сценка се разигра по време на заседанието на вътрешната комисия в НС, където Рашков отговаря на питания от народните избраници, по повод поредната словесна хватка между него и прокуратурата за закриването на спецправосъдието.

Манов не му остана длъжен и веднага се нахвърли с напомняне срещу МВР шефа, че все пак той е избран народен представител, а Рашков е просто „назначен министър“. И заяви, че Рашков нямал право да се държи по този начин. Бившият началник на Следствието пък го помоли да се държи като депутат, а „не от улицата“.

Спорът продължи с упрек към шефа на комисията ген. Атанас Атанасов, който обясни, че явно присъствието на външни лица възпламенявало обстановката в залата, но не уточни кого конкретно визира.

Previous post Проф. Петрова: Трябва да се научим да живеем с Ковид и да се ваксинираме годишно
Next post Турци опитаха да изпратят кебап в Космоса