Рашидов: Завърнах се в политиката, защото се нагледах на инфантилност

Няма да се завръщам в Министерството на културата. Имам работа в ателието си. Това заяви пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той ще е най-възрастният народен представител в новия парламент.

„Прекалено далеч отидохме в разделението и омразата. България е на всички, независимо от нашите убеждения, затова трябват мъдрост и смирение. Да говориш за корупция без доказателства е слабост в политиката. Няма прокажени партии, няма доказана корупция в ГЕРБ. Станахме свидетели на нещо много грозно – коалиционни партньори се наричат мутри и корумпирани. Има личностна фиксация към Иван Гешев тип „стани да седна“. Не можаха да го свалят, защото беззаконието не е политика. Той ги победи със законите“, заяви той.

Според него липсва реформа в съдебната власт, за да има правосъдие и правда. „Промяната на системата е революция, другото е да си подхвърляме яйчица. Така че да сведат глави – иначе ще има мантра – бездарието не е порок, но е свинщина. Управлението на кабинета „Петков“ ни направи врагове на Русия. Много сме мънички да им се „дръвчим“. Можем да имаме позиция, без да го правим. Ако има нови избори, не е добре за България. Липсата на разум ще направи бели, а омразата поражда омраза и няма да има край“, смята Рашидов.

По думите му предните управляващи не са направили нищо. „Смених отоплението си от газ на климатици и това ми струва кофа с пари“, каза той.

„Завърнах се в политиката, защото се нагледах на инфантилност, бездарие и наивност. Борисов никога не ме е отпращал от ГЕРБ. Загубихме Пловдив, искахме да си го върнем и реших да помогна“, разкри Рашидов.

Previous post Доц. Инджов: Все повече намаляват шансовете за съставяне на кабинет
Next post Фиркан тийнейджър катастрофира тежко, бори се за живота си