Рачков става енергиен бос, налива половин милион в бизнес проект

Амплоато на бизнесмен все повече привлича Димитър Рачков, който готвел нова инвестиция, издават хора от обкръжението му. След като неотдавна комик №1 в републиката отвори луксозна кафетерия в столичен мол заедно с продуцента Маги Халваджиян, сега планирал да се хвърли в още по-дълбоки води и да произвежда слънчева енергия.

Близки до шоумена споделят, че Рачков се подготвял да инвестира половин милион лева в соларен парк със слънчеви панели, които произвеждат електричество. За целта той се сдобил с парцел в Ямболско, където устройствата щели да бъдат разположени. В този регион на България слънчевите централи не са рядкост и очевидно актьорът е получил съвети от вече опитни в сферата хора, които го насочили къде и как точно да вложи парите си. Предвид непрекъснато галопиращите цени на енергията, със сигурност Рачков ще печели колосални суми, продавайки тока, който неговите слънчеви панели ще произвеждат. Според други бизнесмени от бранша Митко щял да си избие инвестицията от половин милион лева, които предстояло да вложи в амбициозния проект, буквално за месеци.

Комедийната звезда се чувствал изморен от сценичните си изяви и предпочитал да мисли в перспектива, затова се решил да вложи част от спестяванията си в доходоносен бизнес, който да го издържа и след като реши да се оттегли от сцената. За момента обаче Рачков, който преди дни навърши 50 години, не обмислял да се пенсионира от телевизията. Сега той води чисто ново шоу, продуцирано от Маги Халваджиян – „С Рачков всичко е възможно“, което не жъне особено висок рейтинг, но пък за всеки епизод по договор актьорът получавал в сметката си по 10 хиляди лева. В последните две години бургазлията припечелва солидни пари и от рекламите на известна верига казина, в които участва заедно с Христо Стоичков и Горан Брегович.

Халтурите му на частно също не са приключили и тепърва най-силните месеци предстояли. Още от лятото графикът му бил препълнен с участия. През декември комикът почти нямал празна вечер, в която да не му предстои да води различни фирмени партита и банкети. Традиционно по коледните и новогодишните празници хонорарите му са даже двойни. Така Рачков все по-уверено се бетонира на първото място в класацията за най-заможни актьори у нас.

Миналата седмица бившият водещ на „Господари на ефира“ демонстрира финансовия си просперитет, като резервира цял 5-звезден хотел в Боровец, за да отпразнува своя 50-годишен юбилей. Гостите му наброяваха 50 души, сред които настоящата му половинка Анита, нейното семейство, родителите му, синът му от първия му брак, бившата му жена и баджанакът му Евтим Милошев, кланът Халваджиян, Гала и Стефан, певецът Рафи, Марта Вачкова и Владо Пенев, Геро, Владо Карамазов и много други. Масрафът за мощното парти, продължило повече от 24 часа с много алкохол, музика и танци, струвал приблизително 50 бона на рожденика.

Previous post Слави Трифонов след вота: Всичко тепърва предстои
Next post Избори 2022: Мижав интерес, кабинетът под въпрос!