Ракът повтори кинолегендата Иван Иванов, загубил напълно гласа си

През нови житейски перипетии е преминал големият актьор Иван Иванов. 70-годишната легенда на киното се сблъскал повторно с коварната диагноза рак на устната кухина, която го сполетя преди точно 10 години. Въпреки че звездата от култовата лента „Всичко е любов“ успя да пребори веднъж заболяването и се бе стабилизирал, се наложило да бъде опериран повторно след рецидив на болестта. Вследствие на претърпяната наскоро интервенция той загубил напълно гласа си, но вече се чувствал добре, макар и драстично отслабнал. И в това изпитание плътно до него била неговата любима съпруга Петя Силянова.

През тази година двамата отбелязаха своята рубинена сватба – 40 години, откакто са сключили брак. За 4 десетилетия брачен стаж Петя и Иван не се разделят нито веднъж. В семейния им живот липсват скандали, свади и изневери. Двамата се запознават като младежи, докато следват заедно във ВИТИЗ при проф. Димитрина Гюрова. Първо били близки приятели, които учели заедно етюди и роли, а после пламнала и любовта им. В ІІІ курс репетирали заедно изпитния спектакъл „На дъното“ на Максим Горки, когато избрали Иван за ролята в култовия филм „Всичко е любов“, който го превръща в мегазвезда и секссимвол.

Дори тогава той не се дал на изкушението и не изневерил на любимата си, напук на напористите почитателки, които правели всичко възможно, за да ги разделят. Двамата се оженили през 1982 г. в Созопол. Малко след сватбата Петя го дарява със син Стефан. От предишния си брак с медицинска сестра киноидолът има още един син – Георги. Тежките здравословни изпитания на Иван ги правят с Петя още по-сплотено семейство. От години двамата живеят уединено сред природата в село Оборище до Панагюрище. Там посрещат деца, приятели и близки, а Петя продължава да пътува до София по работни ангажименти, тъй като все още играе в няколко постановки в театъра и се занимава с дублаж.

В семейството им обаче има и поводи за радост. Тази пролет общият им син Стефан ги дари с внук, който кръсти на своя знаменит баща. С 22-годишната му приятелка Поля, с която имат 15 години разлика във възрастта в негова полза, отглеждат наследника си в столицата, но често гостуват на родителите на Стефан в Оборище. За снахата на Иван Иванов не се знае почти нищо, освен че е работила в заведения. Вероятно именно в някой клуб са се запознали със Стефан, с когото имат еднакви предпочитания за музика. Поля впечатлява с ексцентричен външен вид и значително количество татуировки по тялото си.

Другата снаха на Иван Иванов също предпочита анонимността. По-големият му син Георги е съдия по професия и има едно дете. Двамата с брат му Стефан са в чудесни отношения и редовно цялата рода се събират на гости при родителите им в къщата в Оборище.

Previous post Населението на Земята достига днес 8 млрд. души
Next post Ускоряват процедурите по строителството на Околовръстния път от АМ „Струма“