Раздадоха дрехите и бижутата на Коста Цонев

Изминаха 10 години без големия актьор Коста Цонев. Тъжната годишнина не бе пропусната от неговата последна половинка в живота – втората му съпруга Ели Цонева. „О, моя любов, десет години без теб! Много ми липсваш!“, написа вдовицата на артиста във фейсбук и сподели щастливи снимки от семейния им архив.

Вдовицата на Цонев бе две десетилетия до него в добро и лошо, макар че имаха голяма възрастова разлика. Ели е с 29 години по-млада от актьора, но след кончината му още не е продължила напред и няма нов мъж до себе си. Покрай кръглата годишнина от загубата му тя решила да раздаде вещите му на негови близки приятели. Така я посъветвала съпругата на Коко Азарян – Валентина, която минава през същата мъка. Ели подарила всички часовници, палта и костюми на кинолегендата с идеята никой от близките му да не го забравя, а и да не я натъжават допълнително всеки път, когато посегне към гардероба, пише „Ретро“.

Тя все още се опитва да продаде и имението на актьора в Бистрица. Преди смъртта си Коста успя да уреди наследството си и остави на всички от фамилията по нещо. На Ели остана любимата му вила, в която той прекара последните години от живота си. Още през 2019 г. Цонева, която има своя кантора за недвижими имоти и отдавна се препитава като брокер, реши да пусне ценния имот на пазара.

Интересът обаче дълго време беше нулев, а цената не спираше да расте. В крайна сметка през миналата година обявата бе свалена и мнозина решиха, че тя най-после е успяла да продаде къщата изгодно, а домът на Коста Цонев вече има нови собственици. Оказва се, че жена му просто временно стопирала процедурата по продажбата, защото трябвало вилата да бъде освежена основно, тъй като с минаването на времето се появявали все повече и повече проблеми, занижаващи цената. В момента тя още е качена на сайт за имоти и се продава срещу 560 хиляди евро, или над милион лева. Оценката на имота е толкова висока заради огромната квадратура и просторен двор, както и заради качествените материали, вложени в него. Ако успее някога да продаде къщата, Ели планирала да започне с печалбата нов бизнес и нов живот.

Откакто е погребала съпруга си, тя живее в свое собствено жилище. Напуснала вилата, защото ѝ било тежко да нощува там и спомените да изскачат от всеки ъгъл. Известно време Ели бе и във Франция, където живеят синът ѝ от предишния брак, снахата и нейната внучка. Те също често ѝ гостуват в България. С останалите от фамилия Цоневи втората жена на звездата от „Господин Никой“ не общувала редовно. Чували се по един-два пъти в годината и не запазили близките си отношения след неговата смърт през 2012 г.