Радев за конспирациите как изтребители кацнали у нас с ядрени ракети: Глупости!

Категорично в България няма ядрено оръжие, отсече президентът Румен Радев относно изтребителите, прелетели през България вчера и кацнали в авиобаза „Граф Игнатиево”. „Те идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренировъчна дейност и да помагат за охрана на въздушното пространство”, обясни Радев. Спекулациите, че F-35 от САЩ носят ядрени ракети се зародиха в социалните мрежи сред русофилски групи.

Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета. Това коментира президентът Радев, който се надява на бързо развитие по въпроса, за да не се окажат мерките на властта „прекалено закъснели”.

„Всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Надявам се на по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки прекалено закъснели. Най-важното е да видим устойчива управленска програма на правителството”, добави още той.

По темата с жеста на депутата от „Продължаваме Промяната” Христо Петров – Ицо Хазарта, в пленарната зала, той посочи, че парламентът ни се е нагледал на какво ли не.

„Мисля, че тук не става въпрос за средни пръсти, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат и говорят – изразяват отношението си към българските граждани” , добави държавният глава.

Относно протеста на надзирателите, той каза, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. „Всички в момента професионални слоеве, всички, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа. За мен е важно е да има диалог с управляващите”, уточни Радев.

Previous post Съдът пожали трима роми, отвлекли братовчедка за булка
Next post Кремират Нери Терзиева в Пловдив