Пътник в самолет бе обвинен в изнасилване

Пътничка от бизнес класа на самолет заявила в полицията, че е била изнасилена по време на полет, съобщава The Sun.

Инцидентът е станал в понеделник, 31 януари, на борда на самолета на американската авиокомпания United Airlines, който е летял от Нюарк (САЩ) за Лондон (Великобритания). По време на полета момичето, чието име не се разкрива, съобщило на стюардесите, че неин спътник я е нападнал, докато всички останали туристи спели, и го обвинила в малтретиране.

След като самолетът кацнал на летище Хийтроу, 40-годишният предполагаем изнасилвач е задържан от полицията – служителите на реда са му взели ДНК проби и пръстови отпечатъци.

В същото време пострадалата отишла в консултантския център, където била разпитана от специалисти. Двамата не са се познавали преди полета и са седели на съседни редове. Въпреки това, според очевидци, те са разговаряли по време на полета, а също така са пили напитки заедно в бара на салона на самолета.

По-рано през януари пътник в самолета, който си позволи да докосне задните части на стюардеса, беше осъден на шест месеца затвор за тормоз. Той направил това пред пътуващите, след като стюардесата сложила лека закуска в скута му, вярвайки, че спи.