Първите израелски туристи кацнаха на Летище Бургас

Първият за новия летен сезон самолет с израелски туристи кацна на Летище Бургас. С чартърен полет от Тел Авив в морския град пристигнаха 124-ма туристи. Те ще почиват в курорта „Слънчев бряг“.

Туристите бяха посрещнати от почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов и от директора на аеропорта Георги Чипилски. Всеки турист получи сувенир за спомен.

Два пъти седмично ще има полети от/до Тел Авив, на по-късен етап ще се увеличат до четири.

По думите на Орлин Мандов, проблемът в момента е, че почти всички продажби са в последния момент, затова е трудно да се правят каквито и да е било прогнози за сезона.

„Дори за една седмица напред полетите са с много малко записвания“, каза Мандов. Той даде добра оценка на работата на българското посолство в Израел и на Министерството на туризма, които работят за популяризирането на България като атрактивна и безопасна дестинация.

Георги Чипилски каза, че сезонът ще е труден и пълно възстановяване на полетите в Бургас ще има не по-рано от 2025 година.

От 2 май ще започне изпълнението на редовни полети от Летище Бургас до Великобритания, и обратно, четири пъти седмично.

Наред с Великобритания, най-важните пазари този сезон са Полша, Чехия, Германия и Словакия, заяви Чипилски. Прогнозите са, че полският пазар ще компенсира в известна степен липсата на украински и руски туристи, допълни директорът на летището.

Нови за Бургас ще са дестинациите до Букурещ и Тимишоара в Румъния.

Previous post Варненският кмет Иван Портних вече е обвиняем
Next post Доц. Пиргова: БСП, ИТН и ДБ пазят статуквото на ГЕРБ