Първан Симеонов: България 2 години си живее в предизборна кампания

Конституционалистите трябва да кажат дали може да има промяна в Конституцията в рамките на нормално НС, за да може да има период, в който служебното правителство да има по време на работещо Народно събрание. Това ще реши много от проблемите, които имаме със служебния кабинет, когато няма парламент – ще се приемат законите, ще има контрол над изпълнителната власт. Това посочи пред bTV политологът Димитър Аврамов.

Според него има „имитация на политика“, особено с поставянето на „евроатлантическото мнозинство“ на дневен ред.

„В България има съгласие за евроатлантическо мнозинство – ДПС влиза, Янев влиза и се намират депутати, които да се присъединят към него. Ще има квалифицирано мнозинство. Но в това няма съдържание. Има мантра от всякакви сили, че дадена партия е зло, което формално пречи на сътрудничеството, а отдолу на терена на задкулисието то си върви“, посочи още Аврамов.

Според Първан Симеонов в следващите месеци ще видим предизборна кампания в Народното събрание.

Освен това ще наблюдаваме „политическо лицемерие“.

„Ще чуем акцентите на основните формации, ако не се случи някакво чудо за договаряне на кабинет. За съжаление България 2 години си живее в предизборна кампания. Партиите отвикват да управляват и започват да се състезават за властта, без да искат да я упражняват“, заяви Симеонов, цитиран от novini.bg.

„Има формули, но те трябва да минат през още едни избори. Електоратът на ДБ не би позволил разговори с ГЕРБ сега. Идва време за нюанси. Изкопахме огромни окопи между лагерите и сега не можем да ги прескочим. Във време на война България трябва да е стабилна. Партньорите на Запад няма да ни траят дълго да си играем тук“, допълни той.

Previous post Разкриха кой е хакерът с псевдоним Емил Кюлев, който подлуди цяла България с изнудване
Next post Бившият шеф на КАТ два пъти докладвал за Семерджиев на прокуратурата