Психиатър: Убийците от Русе са криминални психопати

Извършителите на грабежа и жестокото убийство в Русе са криминални психопати, каза пред bTV криминалният психиатър Веселин Герев.

„Единият има множество травми по лицето, той е каратист, получавал е удари по лицето. Когато човек получава комоцио, това променя неговата психика. В периодите, в които е спокоен, а те са доста малко, е много последователен и педантичен, едва ли не принципен. Получава се обаче така, че като натрупа напрежение, то избива към така наречената гръмотевица и той е склонен към късо съединителни реакции“, обясни Веселин Герев.

Прокуратурата в Русе вчера разкри шокиращи разкрития за убийството на собственичка на аптеки и съпруга на общински съветник от ГЕРБ в града.

Според Ботьо Ботев – бивш шеф на отдел „Убийства“ в МВР работата по разкриването на престъплението е изключително добра.

„На 11 януари става деянието – жената е отвлечена и убита. След три дни се получава сигнала в полицията и само в рамките на три дни се стига до извършителите“, посочи той.

По думите му престъплението е извършено непрофесионално – има пряк контакт с жертвата, а извършителите са дали основание да бъдат забелязани.

Според Веселин Герев хронологията на събитията говори за действия на импулсивен принцип.

„Хората са искали просто да извършат обир, за да може единият да си покрие кредитите, а другият да си купи автомобил – най-прости житейски събития“, посочи криминалният психиатър.

„Криминално деяние обаче надминава границите на обира, защото действията на тези хора се водят от импулси. Размишлението идва много по-късно, но импулсът вече е дал някаква реакция. Похитителите обикалят с жертвата с кола, отиват в къщата ѝ, след това тръгват от там – цялата тази работа нагнетява много напрежението. Жертвата е в позиция да се бори за живота си, а това още повече качва напрежението психически и тези криминални психопати започват да действат доминиращо“, обясни Герев.

„Жената е могло да бъде убита по-най различни начини, но е удушена – това е една мъчителна смърт, която е във връзка с емоционалните преживявания на извършителите“, смята той.

„Веднага след като е убита, те започват да си поделят парите – друго не ги интересува. Чак евентуално, когато идва прояснението и размисъла, след целия взрив от агресия и импулси, тогава стигат до разчленяване на тялото, за да прикрият престъплението“, обясни криминалният психиатър.

Previous post Григорова: Човек и добре да живее, ИПИ си пуска „алтернативния“ бюджет
Next post Каракачанов: Ходенето на крака в Северна Македония беше грешка