Проф. Кантарджиев с рецепта за грип: Резенче лимон в сода и го изяждаш

Трябва да очакваме грипна вълна по изводите на това, което стана в Австралия. Появи се грипна вълна, която е по-силна от последните 5 години. Това каза проф. Тодор Кантарджиев по НТВ.

Пикът на грипа е края на януари и февруари. Доста хора се разболяват, хората кашлят, редят се по аптеките. На 100 000 се отчита коронавирусът, а грипът на 10 000. Той за кратко взима голямо разпространение. Сега в момента грипът два пъти по-леко преминава от коронавируса. Сега ни плашат следните неща-две години имаше ограничения. Организмът отвикна и колективният имунитет е по-слаб. Нищо фатално няма да очакваме. Грипният вирус и да дойде, имаме готовност.

Даже и да се увеличават случаите на коронавируса, се забави темпа на увеличаване. Много по-леко минава, съвсем малко са натоварени болниците. Риновирусите – трябва да си мием ръцете. Започва се с гърло. Резенче лимон се топи в сода и го изяждаш. Винаги да е след храна, защото ще имаш киселини. Сутрин боли най-много гърло. Който е болен да си стои вкъщи, да не прави геройства по офиси.

Най-ефикасното нещо са ваксините. Нека да си направят новия вариант на ваксината за коронавирус. Може да се сложат едновременно в различни ръце ваксините – едната за коронавирус, другата противогрипната. Хубаво е сега да се ваксинират хората. Година и половина си “покрит” за грипа. Риновирусите – трябва миене на ръце и тоалетни кърпички.

Previous post Керемедчиев: Заради външната ни политика сме мека мишена за Русия
Next post Кметът на Перник: В БСП кадрува и решава не Нинова, а уволнен от президентството