Протест в Бузовград, след като пиян и дрогиран блъсна 14-годишно дете

Протест в Бузовград, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна 14-годишно дете.

Хора от селото искат спешни мерки, за да се обезопасят пътищата на село. Според тях са необходими легнали полицаи, пешеходни пътеки, допълнителни знаци и допълнително осветление. Призовават за повече внимание и искат помощ и от кмета на Казанлък. Според някои от тях е необходимо да се изгради и кръгово движение, предава БТВ.

„Бюджетите на селата са малки и за мен е трудно да се справя с всички проблеми, които са натрупани в годините и са много“, коментира кметът на селото Мая Берова. Тя посочи, че към момента всеки стълб на главната улица е с осветление, а възможности за легнали полицаи има – когато се асфалтира улица и остане допълнителен материал.

Кметът на Бузовград е изчислил, че за селото са необходими 11 легнали полицаи, а такива не могат да се направят с остатък от асфалт.

Пострадалото дете все още е с опасност за живота и е в много тежко състояние. По-време на инцидента то е било с двама свои приятели, които са станали свидетели на случилото се. Родителите им споделиха, че и двете деца са в шок, стресирани и уплашени.

През 2003 година бяха убити по същия начин, на същия път, три деца от Бузовград“, припомни местен жител. Шофьорът, блъснал 14-годишното момче в петък, е от съседното село Розово и е бил с 1,4 промила алкохол в кръвта. Хората от Бузовград твърдят, че той е бивш полицай и системно е употребявал алкохол, но мерки не са взети.

Previous post Нинова отсече: Това е политическа вакханалия
Next post Близък до семейството на Сашко: Спрете се с глупостите в интернет и търсете