Протестиращи срещу Крал Чарлз III: Не си моят крал!

Крал Чарлз III се сблъска днес с група антимонархически настроени активисти, докато се разхождаше в град Милтън Кийнс северно от Лондон.

Група протестиращи държаха отличителни жълти плакати с надпис „Не е моят крал“ и се присъединиха към тълпата, развяваща знамена Union Jack.

Демонстрацията беше организирана от „Република“ – група, която призовава за премахване на монархията и за избор на държавен глава във Великобритания.

Местният вестник Milton Keynes Citizen съобщи, че Чарлз е „игнорирал малката група от около 20 протестиращи, които размахваха знамена“.

Лидерът на „Република“ Греъм Смит написа в Twitter: „Попитах Чарлз защо харчи пари за коронацията. Той не пожела да отговори.“

„Решени сме да предадем посланието, че е нормално да се протестира срещу кралските особи“, добави той.

„Република“ обяви, че ще проведе протест по време на коронацията на 6 май.

Смъртта на Елизабет II през септември породи въпроси за бъдещето на кралските особи при Чарлз и неговата кралица-консорт Камила, тъй като семейството беше разтърсено от критиките на принц Хари и Меган Маркъл и обвиненията в сексуални престъпления срещу принц Андрю.

След смъртта на кралицата няколко души бяха арестувани за провеждане на самостоятелни протести срещу кралската фамилия, след като бе приет по-строг закон за протестите.

Чарлз присъстваше на прием в църква по случай превръщането на Милтън Кийнс в град в рамките на честванията на платинения юбилей на кралица Елизабет II.

Той посети и хранителна банка.

Previous post Китаец закла сина си със самурайски меч заради слаби оценки
Next post Леден обрат: Връхлитат студ, дъжд и сняг, ето кога свършва пролетното време