„Промяната“ умуват за е-гласуване и по пощата

Депутатите от “Продължаваме промяната” изненадали коалиционните си партньори със старата, нова идея да направят промени в Изборния кодекс и да се приеме електронното дистанционно гласуване и по пощата, коментират пред “Труд” народни представители от ДБ и БСП. Целта била да не се отваря Изборния кодекс, а уж “козметичните промени” да минат през електронното управление.

Опитни юристи възпрели хората на Кирил Петков и Асен Василев поправките да се включат по този начин.

Депутати от ДБ припомниха, че те вече са внасяли законопроект за промени в Изборния кодекс точно за електронното гласуване в 45-ото Народно събрание. Ревност към идеята на “Промяната” проявили и избраници от ИТН, които припомниха, че още през април месец 2021 г., когато “от ПП още нямало и следа” електронното дистанционно гласуване е минало на първо четене в правна комисия точно по предложение на хората на Слави Трифонов.

От БСП нарекоха електронното гласуване “червена линия” за управляващата коалиция, защото според социалистите така може да бъде компрометирана сигурността при гласуване и отбелязаха, че са препоръчали на ПП да проведат консултации с ЦИК, ДАНС, МВР и тн, за да не се саботира изборния процес.

Previous post Извънземни направили Ванга пророчица, явили й се като рицари в бяло
Next post Българи се лекуват от COVID с разтвор за говеда и овце