Прокуратурата ще разпитва актрисата Диана Димитрова за насилие от колега

С разпити на свидетели прокуратурата ще установява какви телесни повреди е получила актрисата Диана Димитрова. За насилие на снимачната площадка призна самата тя на страницата си във Facebook.

Районният прокурор в София Невена Зартова заяви пред БТА, че Диана Димитрова ще бъде разпитвана. Прокуратурата се е самосезирала вчера след статуса на актрисата.

Зартова обясни, че няма опасност да изтече давността за разследване, особено ако се установи, че става дума за тежка телесна повреда.

Дори и Димитрова да не даде сведения за случая, прокуратурата продължава с разследването. А ако то стигне до съд, актрисата ще може да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

Районният прокурор допусна, че ако се установи още по-тежко престъпление, разследването може да бъде поето и от градската прокуратура.

Диана Димитрова пусна пост със снимки, на които се виждат следи от физическо насилие. По думите й, това е станало преди пет години, когато се е снимала в български сериал.

„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме “докосне“ по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.“, пише актрисата.

По думите й, найстрашното е било това, че много хора, с които е работила тогава са станали свидетели, но са „предпочели да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално“.

„И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди.“, допълва още тя.

Актрисата заявява, че е допуснала грешка и насилието не е допустимо под никаква форма и ако това се било случило днес, не би мълчала. Все пак тя предпочете да не съобщава името на човека, който й е причинил физическо насилие.

„Защо избрах това?

Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително.

За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове.

Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение“, написа тя.

Previous post Вторият мъж на мама се оказа предател и крадец
Next post Кирил Петков: ГЕРБ готвят капан, той е за българските граждани