Премиершата Линда с ранчо за 1 милион в Канада

Заможна се оказа съпругата на премиера Кирил Петков – Линда, която от вече 20 години не живее в родната си Канада, но семейството ѝ притежава ранчо за 1 милион лева там.

Интернет справка в канадски справочник показва, че бащата на Линда – Джордж Маккензи, се води на адрес в покрайнините на градчето Кортни, в провинция Британска Колумбия, на който се простира ранчо от внушителните 2992 квадратни метра. Имотът е еднофамилен и е построен през 1976 г., а последната му финансова оценка е от 2019 г., когато е струвал 548 хиляди долара, което е близо милион наши лева.

Къщата разполага с четири спални и две бани, но най-впечатляващо от всичко са размерите на двора. Той заема близо 10 акра и е ограден от главния път с дървена ограда. В него вирее тучна зеленина, а от фотосите се вижда, че се разхождат и коне на паша. Приживе майката на Линда, която си отива през 2020 г. след тежка борба с рака, обичала да снима животните и гледката от семейното ранчо, намиращо се сред красива природа и в един от най-тихите райони край градчето.

Премиершата Линда досега не е говорила публично за семейството си в Канада.

Майка ѝ Маргарет е била уважаван диетолог и е работила в реномирани канадски клиники. Пенсионирала се през 2013 г., но останала активна и обвързана с множество обществени каузи до края на живота си. Бащата на Линда пък е собственик на пивоварна в Канада, в която му помагат и нейните сестри. Всички роднини от голямата фамилия на жената до Кирил Петков продължават да живеят там, а тя ги вижда изключително рядко.

Линда има сестра близначка Шерил, с която като деца били като две капки вода, но сега не си приличат особено. Двете се раждат след кака им Даяна – първородната щерка на семейство Маккензи. Именно близначката на Линда е причината тя да се запознае и влюби в Кирил Петков. Шерил била близка приятелка на настоящия премиер и двамата прекарвали доста време в обща компания, а дружбата им започнала в университета в Британска Колумбия, където били състуденти.

По-късно и Линда се записала да следва там и с Петков се събрали. Оженили се едва 20-годишни, първата им дъщеря Ванеса се родила малко преди да започнат четвъртата си университетска година. С Кирил и детето дошли за пръв път в Европа през 2001 г., но преди България първо се установили в Брюксел, където той работел. После го преместили в Торонто, Канада, а след това и в Масачузетс в Щатите. Окончателно се прибрали у нас през 2007 г. В момента семейството живее в апартамент на пъпа на София и не са пътували при роднините им Канада от началото на пандемията.