Президентшата Антонина Стоянова чака внуци на 70

Антонина Стоянова, бившата първа дама на България посрещна своя 70-годишен юбилей на 17 февруари. Съпругата на Петър Стоянова го изпреварва само с няколко месеца, защото през идния май и той ще навърши същата възраст.

За юбилея жената на бившия президент си пожелавала най-сетне да стане баба. На 70 тя още не е преживяла радостта да гушне внучета, защото и двете им деца с Петър Стоянова са отдадени единствено на кариерата. Дъщеря им Теофана, която прехвърли 30-те, от две десетилетия живее в Женева. Президентската наследничка завърши образованието си там и успя да се уреди със сладък пост в голяма международна компания, а позицията ѝ на експерт във финансовите сделки ѝ носела по 100 хиляди лева годишно възнаграждение. Междувременно от миналата година насам красавицата развива и бизнес в България, като заедно със съдружничка внася и продава на родния пазар скъпи козметични продукти. Преди това пък Теофана работеше в друга престижна организация – швейцарската банка „Ротшилд“, където беше специалист по комуникациите и водеше преговори с милиардери от цял свят.

За сметка на това нейният по-голям брат Стефан пък избра да остане да гради кариера и живот в Пловдив. Той управлява свой бизнес и избягва светлините на прожекторите. Стефан също завърши образованието си в чужбина и се изучи в прочутата Лондонска школа по икономика, преди да се прибере в родния си град и да инвестира знания и финанси в успешни търговски начинания.

Все още и двете деца на Антонина и Петър Стоянови нямат наследници и не са се появявали публично с половинки, макар родителите им от доста време с нетърпение да мечтаят за внучета. Още преди 10 години бившата първа дама призна в интервю, че се вижда в ролята на баба. Макар по-млад, братът на Петър Стоянов – Емил, стана дядо още през 2014 г. на внучка Ема, кръстена на него.

Previous post Майката на Нинова остана без работа от пенсионерския клуб
Next post За Великден ще избираме между мръвка и салата