Почина „влюбената в Египет“ Деница, дъщеря на журналиста Иван Такев

Почина председателят на Българското египтологическо общество Деница Такева-Германова. За внезапната ѝ смърт съобщи лично баща ѝ – известният журналист Иван Такев в страницата си във Фейсбук. От публикацията не става известна причината за смъртта на красивата и ерудирана Деница. Тя е майка на две невръстни момиченца Деа и Ния.

Покрусеният баща Иван Такев написа:

„Моята любима Деничка-звездичка отлетя в безкрая! Отиде си така бързо, както и живя! Казват, че Бог прибира онези свои чеда, които обича най-много, които са най-добри. А тя беше, смея да твърдя най-добрата, или една от най-добрите! Мислех, че увлечението ти по древен Египет е мимолетно, но то се оказа твоя съдба! На шега ти казвах, че си Хауърд Картър в пола!

Дано го срещнеш някъде в небесните селения! Сигурен съм, че той като истински джентълмен леко ще ти се поклони и ще повдигне цилиндъра си! Съжалявам, че не съм на твоето място, и че ме изпревари. Благодаря ти, че ме дари с две слънчеви внучки, които дано са наследили твоя талант и устременост! Няма вече кой да ми дава кураж с неговото, дядка, дядка всичко ще е наред! Лети моя звездичке!

Толкова много твои планове и мечти останаха нереализирани. За нас ти винаги ще бъдеш жива. Твоят неукротим дух и интелект винаги ще бъдат с нас! „Смъртта понякога е твърде жалка, живота-непосилно груб, а в черната прощална катафалка лежи звезда, наместо труп“ Безкрайно те обичаме!“