Последният жив мъж на Невена Коканова измислил цяр за рака

Световноизвестният учен Мартин Денев е последният жив мъж, с когото иконата на българското кино Невена Коканова е имала любовна авантюра. 84-годишният откривател живее в Швеция със семейството си, а името му е включено в енциклопедията „Велики умове на XXI век“ на Американския биографичен институт. Причината да присъства във внушителното издание е, че е открил метод за лечение на рака – коварната диагноза, която отнема живота и на самата Невена.

Мартин бяга в Швеция още през 1972 г. В скандинавската страна се отдава на научен труд и изследвания, като патентова метод за спиране на стареенето на организма и лечение на рак. В основата на откритието му е замяната на старите биокатодни центрове на клетките в човешкото тяло с млади такива.

Денев е роден в учителско семейство на 18 август 1938 г. във Велинград и е завършил физика. С Коканова се срещат случайно в края на 60-те години, когато тя вече е омъжена за съпруга си Любомир Шарланджиев-Шарлето. Помежду им пламва любов още след първата среща. Връзката им обаче трябва на всяка цена да бъде тайна, за да не разруши семейството на актрисата. Любовната им история продължава няколко години, през които Коканова дори забременява от Денев. След като разбрала, че носи дете, първо поискала да го махне. После, по думите на Денев, решила, че може да каже на съпруга си Любомир, че е негово. Тогава обаче Мартин се намесил и категорично отказал детето му да носи фамилията на друг мъж.Двамата с актрисата се скарали и се разделили. След няколко месеца Денев научил от техни познати, че Невена била преживяла спонтанен аборт.

Нито един от мъжете, оставили отпечатък в сърцето на легендата на българското кино и театър освен учения Денев, към този момент не е сред живите. Единственият ѝ брачен партньор – режисьорът Любомир Шарланджиев, с когото имат една дъщеря Теодора, умира 21 години преди нея. 10 години след Невена пък от този свят си отива и Раде Миркович, с когото изживяват една от най-емблематичните любовни истории на миналия век, пламнала на снимачната площадка на „Крадецът на праскови“, където режисьорът Въло Радев я среща с популярния сръбски актьор. В Америка пък мистериозно умира морякът Лъчезар, който е последният мъж, с когото Невена живее на семейни начала в къщата си в габровското село Иглика, преди да почине на 3 юни 2000 г.

Previous post Гурбетчия: Как да се върнем в тази държава на мутри и оядени политици? Дори и ромите избягаха
Next post Гришо омаян от дъщерята на Станишев и Моника